Wednesday, February 29, 2012

Πως να κερδίσεις 1 εκατομμύριο δολάρια από τη Google


Πως να κερδίσεις 1 εκατομμύριο δολάρια από τη Google
Η Google είναι έτοιμη να δώσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε όποιον καταφέρει να σπάσει τον Google Chrome.
Τα λεφτά θα πάρει ο τυχερός ή οι τυχεροί που θα καταφέρουν να βρουν ατέλειες του προγράμματος και να αποδείξουν στην Google ότι ο Chrome έχει προβλήματα ασφαλείας σε συγκεκριμένες συνθήκες.
Φυσικά είναι ευνόητο ότι θα προσπαθήσουν πολλοί δημιουργικοί χάκερ να σπάσουν τον Chrome και να κερδίσουν λεφτά από τη Google.
Έτσι το χρηματικό έπαθλο δεν αποκλείεται να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google αλλά και εταιρείες όπως το Facebook αναπτύσσουν αντίστοιχα προγράμματα με έπαθλο χρήματα προκειμένου να κινητοποιήσουν τους χρήστες τους να ψάξουν για αδυναμίες στα προϊόντα τους.
Η Google ζητά από τους χάκερ να σπάσουν τον Chrome σε περιβάλλον με λειτουργικό σύστημα Windows 7.
Ανάλογα με το πρόβλημα ασφαλείας που θα ανακαλύψουν οι χάκερ, θα λάβουν από 20.000 έως 60.000 δολάρια εκτός κι αν προκύψει κάτι πολύ μεγαλύτερο οπότε η τιμή θα φτάσει το 1 εκατομμύριο δολάρια.
Όλα αυτά θα γίνουν εν όψει του συνεδρίου ασφαλείας CanSecWest και τα λεφτά θα κερδίσουν όσοι βρουν πρώτοι τα προβλήματα μέχρι να εξαντληθεί το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.
Ο διαγωνισμός Pwn2Own διεξάγεται για 6η συνεχόμενη χρονιά και μέχρι σήμερα ο μόνος browser που δεν έχει “γονατίσει” είναι ο Chrome. Όμως δεν αποκλείεται φέτος να είναι η χρονιά που οι χάκερ θα καταφέρουν να κερδίσουν την ασφάλεια του Chrome και να βάλουν χέρι στο μεγάλο έπαθλο. Το 1 εκατομμύριο δολάρια είναι πάντως ένα μεγάλο κίνητρο.
Σίμος Κοσμετάτος 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget